Selecteer een pagina
Fietsen in Noord-Holland Heeft City-Bikes.nl daar de juiste fiets voor?

22/05/2020

damesfiets Spirit
Hoewel het assortiment van City-Bikes.nl, en dus ook Fietsenplaats.nl, voornamelijk gericht is op de algemeen inzetbare fiets, kunnen we er eenvoudigweg niet omheen dat de fiets ook heel veel gebruikt wordt als recreatief vervoersmiddel. Om een veel gehoorde uitdrukking in Nederland te gebruiken: je zal ze maar te eten moeten geven, het aantal sportievelingen dat in hun vrije tijd de fiets pakt en de fietspaden onveilig maakt. Nu ligt er in Nederland een behoorlijke hoeveelheid fietspaden, 35000 km volgens de laatste tellingen, dus kun je een aardig eindje uit de weg door van deze redelijke veilige optie gebruik te maken. Daarnaast zijn er een groot aantal fietsroutes uitgezet, meestal ook gericht op veiligheid en op toeristische en aan natuur rijke paden. Omdat City-Bikes.nl met zijn gelieerd bedrijf een fysiek magazijn bezit in Zaandam, willen we ons richten op de mooie provincie van Noord-Holland. Overigens is die locatie in Zaandam, net als de locatie in Rotterdam, strikt genomen geen fietsenwinkel in de normale zin, maar een plek waar men bestelde fietsen afgemonteerd kan afhalen.

De juiste fiets voor het juiste doel

De fiets is voor een groot aantal doelen te gebruiken, de meeste vrij algemeen, sommige erg specifiek. De kinderfiets is gericht op kinderen, herenfietsen op heren en damesfietsen op dames (en dat houdt ook in jongens- en meisjesfietsen.) Omafietsen zijn dan weer niet bedoeld voor oma’s, maar worden zo genoemd vanwege het ouderwetse uiterlijk en dat overigens pas sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Dan hebben we nog de transportfiets, die speciaal bedoeld is om dingen te transporteren, niet meer dan logisch dus. Deze over het algemeen robuuste fiets kenmerkt zich door het hebben van een voordrager en groeit zienderogen in populariteit. Daarnaast hebben we nog de vouwfiets, een model dat over het algemeen niet zo gemakkelijk fietst, maar dan wel weer wel opgevouwen meegenomen kan worden in bijvoorbeeld de trein. Daardoor kun je hem ook op de volgende bestemming weer gebruiken. Als voorlaatste willen we ook even aandacht schenken aan de elektrische fiets. Deze fietsvorm is de laatste jaren strek in trek voor een aantal groepen. Ouderen kunnen dan toch nog een redelijk tempo aanhouden, het is ideaal voor wat langer woon-werkverkeer en zelfs de meest luie mens krijgt op deze wijze nog lol in het fietsen. En dan is er de sportieve fiets!

De sportieve fiets

Er zijn diverse soorten sportieve fietsen op de markt, zoals de mountainbike, de BMX, crossfiets en de racefiets. City-Bikes.nl en Fietsenplaats.nl hebben een beperkt aantal crossfietsen in het assortiment voor kinderen, inclusief een BMX- model met versnellingen, maar niks op dat gebied voor volwassenen. Dat verrast ook niet, omdat deze sites zich voornamelijk richten op algemeen gebruik. Ook de heel specifieke racefiets ( derailleur en typische gekromde stuur) is er niet te vinden en dat brengt ons bij, wat we voor het gemak maar zo noemen, de hybride fiets. Dit is aan de ene kant een fiets met een derailleur tot wel 21 versnellingen, een licht frame, een racezadel en een plat, hoewel sportief gevormd stuur. Dit model zit dus heel dicht tegen een echte racefiets aan. Nog wat meer hybride zijn de modellen, die lijken op een gewone fiets, maar toch een derailleur hebben. Deze zijn het best te vergelijken met de gewone fietsen met een 6 of 7-traps naafversnelling, maar ogen of ze juist voor toertochtjes gemaakt zijn. We hebben het hier dus bijvoorbeeld over de Herez Racer, de Viggo racer en de Regular en Strong modellen van Spirit. elektrische fiets-Spirit

Rondje Amsterdam (17 km)

De fietsroute Rondje Amsterdam leidt met een boog om de grote toeristenmassa’s van het Damrak en de Kalverstraat langs de mooiste plekjes van de stad. We nemen een kijkje op het voormalige Marineterrein, stoppen bij het charmantste plein van de stad, fietsen onder het Rijksmuseum door en eten een hapje in De Hallen in Amsterdam-West. Via de Jordaan gaan we naar Noord, waar het tegenwoordig gebeurt, om af te sluiten met een film of een drankje met prachtig uitzicht over het IJ. (ANWB) De City-Bike.nl fiets die we daarvoor inzetten, is de Spirit Regular Herenfiets 7-speed matzwart, en wel om de volgende reden: het is een redelijk robuuste fiets, die dus wel tegen een stootje van niet zo goed wegdek kan. Ze heeft 6 versnellingen en dat is voor de stad of de directe omgeving daarvan meer dan genoeg. Met spatbord, een kettingkast en verlichting kunnen we met deze comfortabele fiets goed uit de weg.

Fietsroute Duinen in Holland – Noordwijk en omgeving (35 km)

Dit duingebied is ontstaan door samenspel van mens en natuur. Het strand en de duinen werden gevormd door de natuur, mensen wonnen er water en legden bossen aan. Daardoor zijn hier bijzondere planten gaan groeien die je nergens anders tegenkomt in de Nederlandse duinen. Deze fietsroute brengt je door een afwisselend gebied van duinen, strand, zee en bollenvelden. Uiteraard kom je ook door de gezellige badplaatsen Noordwijk en Katwijk. (fietsnetwerk.nl) De fiets van City-Bikes.nl, die we hiervoor willen gebruiken, moet aan wat meer gevarieerde voorwaarden voldoen. Dat heeft te maken met deze afwisselende route. Vooral het op en neer en de windfactor speelt daarbij een grote rol, dus willen we hier het 21 versnellingen model. De Herez Racer 21-speed moet dit werk goed aankunnen.

De Wormer en Zaanstreek route (28 km)

Deze fietsroute laat u kennismaken met Wormer en de Zaanstreek. U fietst langs de Zaan en door het Open Luchtmuseum De Zaanse Schans en maakt kennis met het roemruchte industriële verleden. Water, vaarten en dijken zijn prominent aanwezig, evenals de Zaanse huizen. U fietst door verstedelijkt gebied en door een aantal kleinere plaatsen, zoals Haaldersbroek, Westzaan en Assendelft. U maakt gebruik van goed berijdbare – wel soms drukke – wegen en fietspaden. Omdat we hier door een aantal gemeentes rijden met tal van rustplaatsen en interessante locaties, nemen we hiervoor de Spirit Strong Plus Fiets met 6 versnellingen en een voordrager. We bewegen met dit rijwiel comfortabel door dit typische deel van Noord-Holland en kunnen een picknickmand op de voordrager meenemen. Ook als het gaat om recreatief fietsen heeft City-Bikes.nl of Fietsenplaats.nl wel een model om u veilig en sportief op weg te helpen.

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo

Verrijk je kennis door te lezen over informatieve artikelen.

Op Blog Marketing tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals:

Wil je ook een artikel/blog op Blog Marketing plaatsen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Alle berichten

Wat is de betekenis Vintage mode

Wat is de betekenis Vintage mode

Vintage mode verwijst naar het dragen van kleding, accessoires of andere items die uit een vroegere periode stammen, meestal van minstens 20 jaar geleden. Vintage mode is een manier om een stijl uit het verleden opnieuw tot leven te brengen en kan variëren van...

Natuurlijke Schoonheid en Verzorgingstips en Gezonde Levensstijl

Natuurlijke Schoonheid en Verzorgingstips en Gezonde Levensstijl

Welkom bij "Natuurlijke Schoonheid" - jouw ultieme bron voor alles wat te maken heeft met schoonheid, verzorging en een gezonde levensstijl. We zijn toegewijd aan het delen van waardevolle informatie, tips en trucs om je natuurlijke schoonheid te verbeteren, van...