Selecteer een pagina
Is taxatie van woning verplicht?

19/10/2022

Je hebt eindelijk je droomplek gevonden en je bod is zelfs al geaccepteerd door de verkopende partij, echter begint de hypotheekversterker ineens te vragen om een taxatierapport. Dit kan namelijk kosten met zich meebrengen en het kan in zekere zin zelfs worden verplicht om überhaupt een hypotheek te kunnen verkrijgen. Dus een taxatie van woning, is belangrijker, dan je misschien op voorhand had gedacht.

En dat is nou net hetgeen waar wij je d.m.v. dit artikel over gaan vertellen.
Hieronder lees je er meer over:

Taxatie van woning? Dit doet een taxateur

Een taxateur is een partij, die een professionele schatting kunnen maken van de huidige en toekomstige woningwaarde na bijvoorbeeld: een verbouwing. Mocht je nou een bouwdepot naast je hypotheek willen aanvragen. Oftewel, een taxateur beoordeeld alles van waarde aan een woning. En dat zijn zaken, die een woning daadwerkelijk beter maken, of beter gaan maken.
Op basis, daarvan na de taxatie van woning een taxatierapport opgesteld. Wij bevelen je altijd aan om hier een kopie van aan te vragen. En lever dit altijd van tevoren in bij je hypotheekverstrekker. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. En dat is nou net belangrijk met een taxatie hypotheek.

Is de taxatie van woning verplicht?

Wanneer je een hypotheek wilt aanvragen bij een hypotheekverstrekker, zoals: een bank. Is het aanleveren van een taxatie van woning eigenlijk ten alle tijden een verplichte eis, die wordt gesteld. Een hypotheekverstrekker wil immers weten wat de daadwerkelijke huidige waarde van een woning is en wat het op den duur kan gaan worden. Ze wil natuurlijk wel weten, of het gevraagde hypotheekbedrag wel realistisch is naar de woningwaarde toe.

Zo komen zij niet voor verrassingen te staan en kom jij door de taxatie van woning, ook gelijk te weten wat je exact zou kunnen lenen voor jouw toekomstige stulpje!

Veel succes met het vinden van een passende hypotheek!

Verrijk je kennis door te lezen over informatieve artikelen.

Op Blog Marketing tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals:

Wil je ook een artikel/blog op Blog Marketing plaatsen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Alle berichten

Wat is een bedrijfsstrategie?

Wat is een bedrijfsstrategie?

Een bedrijfsstrategie is een plan van actie dat wordt gebruikt om de lange-termijn doelen van een bedrijf te bereiken. Het omvat doorgaans een overzicht van de belangrijkste doelstellingen van een bedrijf, de specifieke acties die moeten worden genomen om deze...

Wat is management in organisaties

Wat is management in organisaties

Management in organisaties verwijst naar de praktijk van het plannen, organiseren, coördineren, leiden en controleren van de middelen van een organisatie (zoals mensen, financiën en tijd) om doelen te bereiken en succesvolle resultaten te behalen. Het gaat over het...

Wat betekent de restauratie?

Wat betekent de restauratie?

De restauratie is een term die gebruikt wordt om het proces van het herstellen en behouden van een gebouw, kunstwerk of andere historische eigendommen te beschrijven. Het is een proces waarbij deskundigen werken aan het terugbrengen van het object naar een vroegere...