Selecteer een pagina
Is taxatie van woning verplicht?

19/10/2022

Je hebt eindelijk je droomplek gevonden en je bod is zelfs al geaccepteerd door de verkopende partij, echter begint de hypotheekversterker ineens te vragen om een taxatierapport. Dit kan namelijk kosten met zich meebrengen en het kan in zekere zin zelfs worden verplicht om überhaupt een hypotheek te kunnen verkrijgen. Dus een taxatie van woning, is belangrijker, dan je misschien op voorhand had gedacht.

En dat is nou net hetgeen waar wij je d.m.v. dit artikel over gaan vertellen.
Hieronder lees je er meer over:

Taxatie van woning? Dit doet een taxateur

Een taxateur is een partij, die een professionele schatting kunnen maken van de huidige en toekomstige woningwaarde na bijvoorbeeld: een verbouwing. Mocht je nou een bouwdepot naast je hypotheek willen aanvragen. Oftewel, een taxateur beoordeeld alles van waarde aan een woning. En dat zijn zaken, die een woning daadwerkelijk beter maken, of beter gaan maken.
Op basis, daarvan na de taxatie van woning een taxatierapport opgesteld. Wij bevelen je altijd aan om hier een kopie van aan te vragen. En lever dit altijd van tevoren in bij je hypotheekverstrekker. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. En dat is nou net belangrijk met een taxatie hypotheek.

Is de taxatie van woning verplicht?

Wanneer je een hypotheek wilt aanvragen bij een hypotheekverstrekker, zoals: een bank. Is het aanleveren van een taxatie van woning eigenlijk ten alle tijden een verplichte eis, die wordt gesteld. Een hypotheekverstrekker wil immers weten wat de daadwerkelijke huidige waarde van een woning is en wat het op den duur kan gaan worden. Ze wil natuurlijk wel weten, of het gevraagde hypotheekbedrag wel realistisch is naar de woningwaarde toe.

Zo komen zij niet voor verrassingen te staan en kom jij door de taxatie van woning, ook gelijk te weten wat je exact zou kunnen lenen voor jouw toekomstige stulpje!

Veel succes met het vinden van een passende hypotheek!

Verrijk je kennis door te lezen over informatieve artikelen.

Op Blog Marketing tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals:

Wil je ook een artikel/blog op Blog Marketing plaatsen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Alle berichten

Aprilia SXR 50 de juiste scooter voor jou?

Aprilia SXR 50 de juiste scooter voor jou?

Je hebt besloten om een nieuwe scooter te gaan kopen, zoals een: Aprilia SXR 50? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Het aanschaffen van een scooter kan voor veel mensen een lastig proces zijn. Er is namelijk ontzettend veel aanbod, die ook nog eens bij...

Een zakenrelatie verrassen op een originele manier

Een zakenrelatie verrassen op een originele manier

De kerstdagen komen er weer aan en je wilt je zakenrelatie verrassen op positieve wijze. Dan heb je hierin vele mogelijkheden, maar wist je dat? Hier een staaltje psychologie achter zit? Want op het moment, dat mensen iets ontvangen zijn ze sneller geneigd om iets...

Winter werkkleding kopen

Winter werkkleding kopen

Er zijn best veel mensen die buiten werken. Kijk bijvoorbeeld naar mensen die in de bouw werken of aan de weg werken. Dat kan in de winter en de slechtere dagen best koud zijn. Zij hebben dan wel winter werkkleding en werkschoenen nodig. Je moet je dan wel goed...