Net als voetbal en tennis is hardlopen één van de meest populaire sporten in Nederland. Vooral in januari stijgt het aantal hardlopers en hardloopgroepen. De overtollige kilo’s van de feestdagen moeten er dan weer af. Hardlopen is een makkelijke sport om op te pakken en daarom is er veel belangstelling voor. Je kunt het rustig opbouwen en zelf het tempo en de afstand bepalen. Als je moeite hebt om jezelf te motiveren kun je je aansluiten bij een groep. Nog een pluspunt van de sport. Je kunt het zowel individueel als samen uitoefenen.
De juiste outfit voor het hardlopen
Shirt aan, trainingsbroek aan en in de kast staan nog wel een paar oude gympen die vies mogen worden. Een fout die veel mensen maken. Als je het hardlopen wat serieuzer aan wilt pakken zul je toch wat beter moeten nadenken over je outfit. Zweten hoort bij hardlopen en elke andere fysieke inspanning. Kies daarom voor kleding die zweet goed kan afvoeren. Dit is overigens ook van toepassing op werkkleding. De kleding moet ademend, maar tegelijkertijd isolerend zijn. Als je van hardlopen naar een wandeltempo gaat koel je snel af wat het risico op verkoudheid, griep en pijnlijke spieren vergroot. Bij hardlopen komt er veel druk op je benen, knieën en voeten te staan. Denk eraan om professionele hardloopschoenen aan te schaffen, of in ieder geval schoenen met een stevige zool en die passen bij jouw voeten. Je kunt je hierover laten adviseren in de winkel.
Trainen voor een hardloopevenement
Ook zijn er veel hardlopers die trainen voor een hardloopevenement. Sommigen denken groot en gaan voor een marathon waar een grote afstand voor moet worden afgelegd. Je kunt ook wat kleiner denken, zoals een mud run. Bij dit soort evenementen neem je hindernissen door water en modder om het parcours af te leggen. Dit wordt ook steeds populairder bij bedrijven als bedrijfsuitje. Vaak wordt er dan gekozen om bedrijfskleding te laten bedrukken of borduren met het logo van het bedrijf. Een goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen!