Selecteer een pagina
De roest vrij stalen kapstok, duurzaam en elegant

22/03/2021

Kapstok

Mijn hal meublement bestaat uit een kapstok en een eenvoudige kast. Het is een simpele wandkapstok, een plank met vier haken, die overigens dan wel weer inklapbaar zijn. Ik heb hem niet eens zelf gekocht, het ding is achtergebleven van de vorige bewoner. Het doet zijn werk in stilte en dat bevalt mij het best. Bekijk meer van onze artikelen op onze site!

De kast is wit, open en met vier planken. Met bodem en top geeft dat dus heel veel opbergruimte.

Niet iedereen gaat echter voor simpel en praktisch, maar zoekt ook naar stijl, vorm en materiaal. Bij de juiste keuze van deze elementen past kapstok, kast of halbankje dan beter bij de persoonlijke smaak en de rest van de inrichting van de woonruimte. Voor kapstokken neemt rvs of roestvrijstaal een aparte plaats in.

RVS, roestvrijstaal, inox, roestvast staal

In deze tijd van consumentenbewustwording willen we steeds meer weten van de achtergronden van de producten die we gebruiken en dat geldt ook voor roestvrijstaal.

Van dit materiaal weten de meesten dat het van metaal, staal, gemaakt is en glanst en vooral dat laatste aspect bepaalt of het al dan niet mooi gevonden wordt. Het feit dat het niet roest is natuurlijk meegenomen, waardoor het onderhoud tot een minimum beperkt wordt.

In de titel van deze paragraaf worden er nog wat andere benamingen genoemd. Rvs is gewoon de afkorting en inox komt van inoxable, het Engelse woord ervoor. De term die echter precies aangeeft waar men mee te maken heeft is roestvast staal, een legering van metalen, dat niet of nauwelijks roest. Nieuw staal dat nog niet geroest is immers ook roestvrij, maar hoeft niet onder de term rvs te vallen.

De roestvrij vaste kapstok

Kapstokken zijn onder andere onder te verdelen in staande en wandkapstokken, en die dan weer in het gebruikte materiaal. Zo zien we hout, kunststof, maar ook veel roestvrijstaal verwerkt in dergelijke producten. Je hebt eenvoudige rekken, een stang met haken en de wat meer uitgebreide modellen, die uitgerust zijn met een hoedenplank en/of stang voor kledinghangers.

Soms wordt er gebruikt gemaakt van een combinatie met hout, dat op zich weer een hele aparte uitstraling geeft, terwijl er ook modellen te verkrijgen zijn met een industriële look. Industrieel design is gebaseerd op datgene wat veel in fabrieken werd gebruikt aan bijvoorbeeld lampen, kasten en machines. Het zijn robuuste, stevige constructies die dus ook in kapstokken terug te vinden zijn, vooral als het om roestvrijstaal gaat.

Als het om design gaat, ligt de grens alleen bij de gedachtegang van de ontwerper.

Wanneer kies je voor een roestvrijstalen kapstok?

Eigenlijk is er op deze vraag maar één goed antwoord op: het hangt geheel af van je eigen smaak. Het grappige van een dergelijke overweging is dat dit op twee manieren te benaderen is: je kunt het laten passen of laten vloeken. Het eerste geeft een algemeen overzicht van wat jij mooi vindt, het tweede is vaak een statement: je kunt dan wel denken dat je me kent en dan wordt je ineens geconfronteerd met een roestvrij vaste kapstok.

Rvs is niet goedkoop. Het is een meer uitgebreide legering van staal met naast ijzer en koolstof ook elementen als chroom en nikkel. Dat maakt sowieso de productie duurder.

Tenslotte is er nog het onderhoud: dit lijkt eenvoudig, is het eigenlijk ook, maar er moet wel op een paar dingen gelet worden, zoals poetsmateriaal en reinigingsmiddel. Als je dat goed doet, kun je wel heel lang plezier hebben van je roestvrijstalen kapstok.

Lees meer van dit soort artikelen van ‘Huis tuin en keuken ‘ op onze site.

Verrijk je kennis door te lezen over informatieve artikelen.

Op Blog Marketing tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals:

Wil je ook een artikel/blog op Blog Marketing plaatsen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Alle berichten

Het belang van SEO voor uw bedrijf 

Het belang van SEO voor uw bedrijf 

Een Seo-bureau is essentieel voor het succes van je bedrijf in de digitale wereld. Het is niet langer voldoende om gewoon een website te hebben; je moet ervoor zorgen dat potentiële klanten deze kunnen vinden. Met de juiste SEO-strategieën van een ervaren SEO bureau...

Waarom Linkbuilding Essentieel is voor Je Website Ranking

Waarom Linkbuilding Essentieel is voor Je Website Ranking

In de wereld van online zichtbaarheid is het niet alleen de inhoud van je website die telt, maar ook de manier waarop andere sites naar jou verwijzen. Dit brengt ons bij het belang van linkbuilding: een cruciale pijler van zoekmachineoptimalisatie (SEO) die een...

Marketing Bureau in Zaandam helpt u lokaal aan meer klanten

Marketing Bureau in Zaandam helpt u lokaal aan meer klanten

Ben jij een ondernemer in Zaandam die meer lokale klanten wil aantrekken? Dan is een marketingbureau in Zaandam wellicht precies wat je nodig hebt! Met de steeds veranderende landschap van marketing en de groeiende concurrentie is het essentieel om op te vallen in de...