Selecteer een pagina
6 stappen tot een succesvolle video strategie.

04/06/2022

Linkbuild_Blog_6stappentoteenvideostrategie

Audiovisuele content, zoals video, wordt gezien als de meest succesvolle vorm van content. Dit komt onder andere doordat het meerdere zintuigen prikkelt. Het succes van video marketing wordt dan ook al jaren bewezen. Je ziet het een steeds groter onderdeel van de online business worden. Volledige platforms wijden zich aan video content, zoals TikTok, vloggers reizen de pan uit en nu bestaat maar liefst 82% van het gehele internetverkeer uit video content. 

Het opstellen van een video strategie

Om succesvol in te spelen op video, is het belang van een video strategie groot. Vooraf bedenken wat je wil bereiken met je video content, zorgt ervoor dat je gefocust blijft op het behalen van je doelen en makkelijk kan bijsturen en leren van je resultaten. 

Wat is onmisbaar in een video strategie? Hoe ga je gericht aan de slag? 

 1. Definieer je doel

Voordat je met het grote werk begint, stel je eerst je doel op. Dit kunnen talloze dingen zijn, zoals:   

 • Het vergroten van je naamsbekendheid 
 • Het verbeteren van je vindbaarheid 
 • Het stimuleren van merkherkenning
 • Het verhogen van je verkopen
 • Het genereren van nieuwe leads
 • Websiteverkeer genereren
 • Etc. 

Belangrijk hierbij is dat je je doelstellingen altijd SMART formuleert. Oftewel, Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Bijvoorbeeld: 

“Aan het einde van kwartaal 4 in 2022 moet het gemiddelde bounce percentage van mijn website verlaagd zijn met minimaal 20%.”

 1. Kies je doelgroep

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle video strategie is het in kaart brengen van je doelgroep. Dit vergt onderzoek in wie het is en wat de interesses zijn. Gelukkig, weten veel organisaties dit haarfijn uit te leggen. Toch is het goed om je doelgroep uit te denken in bijvoorbeeld een persona. Een persona is een uitgebreid profiel van iemand die je binnen je doelgroep valt. Zo kun je heel uitgebreid je doelgroep verfijnen, wat helpt bij het creëren van doeltreffende en relevante video content, maar ook welke kanalen het meest geschikt zijn voor de distributie van je video’s.

 1. Kies je type video

Zodra je inzicht hebt in het doel en je doelgroep, is het zaak om het juiste type video te produceren. Vaak weet je op voorhand al wel wat het onderwerp van de video moet zijn. Wil je iets uitleggen? Men wat leren? Een product of service promoten of wil je vragen wegnemen bij de kijker?

Er zijn verschillende video’s die je kunt inzetten binnen je strategie. Denk aan: 

 • Promotievideo
 • Educatieve video’s, zoals e-learnings of webinars
 • Uitlegvideo of -animatie
 • Productvideo
 • Aftermovie
 • Bedrijfsfilm
 • Testimonial (video klantreview)
 • Recruitment video
 1. Kies je kanalen

De keuze waar je je video’s verspreid, is geheel afhankelijk van je doelgroep. Veel social platforms als LinkedIn en Facebook hebben veel opties om video’s op verschillende manieren aan je doelgroep te tonen. Dit kan zowel betaald als onbetaald.

Vergeet naast de externe platforms ook niet je eigen website. Het is bijvoorbeeld slim om een volledige landingspagina te wijden aan je video. Dit verhoogt namelijk je vindbaarheid in zoekmachines. Daarbij is het bewezen dat het de sessieduur van bezoekers op je pagina verhoogt én verhoogt het de kans op conversie. 

 1. Meten is weten

Resultaat kun je pas zien, als je weet hoe je effectief de prestaties van je video content analyseert. Bedenk vooraf welke KPI’s (Key Performance Indicators) van belang zijn om je doelstellingen te behalen. Focus hierop tijdens wekelijkse of maandelijkse evaluaties van je videoprestaties en trek hieruit conclusies die je helpen om je strategie te verbeteren. 

Wanneer je kiest om met je video’s te adverteren, biedt het advertentiesysteem van het desbetreffende kanaal je een hoop inzichten. Ook onbetaalde distributie kun van je video’s bieden je inzichten. Denk aan YouTube Analytics. Ook kun je eenvoudig analyses uitvoeren wanneer je gebruikmaakt van content posters die Hubspot, Semrush of Hootsuite bieden.

Naast dat het je inzicht geeft in resultaten, kun je er ook gemakkelijk je video’s inplannen en plaatsen op verschillende kanalen. 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het inzetten van een video strategie?  Cooler Media verzorgt volledige strategieplannen en videoproducties in iedere branche. Bekijk de mogelijkheden.

Verrijk je kennis door te lezen over informatieve artikelen.

Op Blog Marketing tref je talloze informatieve artikelen/blogs aan. Deze blogs zijn verdeeld in diverse categorieën. Zoals:

Wil je ook een artikel/blog op Blog Marketing plaatsen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Alle berichten

Het belang van SEO voor uw bedrijf 

Het belang van SEO voor uw bedrijf 

Een Seo-bureau is essentieel voor het succes van je bedrijf in de digitale wereld. Het is niet langer voldoende om gewoon een website te hebben; je moet ervoor zorgen dat potentiële klanten deze kunnen vinden. Met de juiste SEO-strategieën van een ervaren SEO bureau...

Waarom Linkbuilding Essentieel is voor Je Website Ranking

Waarom Linkbuilding Essentieel is voor Je Website Ranking

In de wereld van online zichtbaarheid is het niet alleen de inhoud van je website die telt, maar ook de manier waarop andere sites naar jou verwijzen. Dit brengt ons bij het belang van linkbuilding: een cruciale pijler van zoekmachineoptimalisatie (SEO) die een...

Marketing Bureau in Zaandam helpt u lokaal aan meer klanten

Marketing Bureau in Zaandam helpt u lokaal aan meer klanten

Ben jij een ondernemer in Zaandam die meer lokale klanten wil aantrekken? Dan is een marketingbureau in Zaandam wellicht precies wat je nodig hebt! Met de steeds veranderende landschap van marketing en de groeiende concurrentie is het essentieel om op te vallen in de...